Cursus Spaans in Haarlem

Search

De docente

De docente

Het gezicht achter Español Universal.

Español Universal is op 19 oktober 2009 opgericht door Débora López Rodríguez.

Powershoot (142) kleinMijn naam is Débora López Rodríguez, ik ben in Madrid geboren uit Sevillaanse ouders en ik heb in veel Spaanse regio’s gewoond zoals Madrid, Andalusië, Catalonië, Galicië, Baskenland, de Balearen en Valencia. Door het reizen kreeg ik een ruimere blik van de verschillende culturen in Spanje. In 1993 verhuisde ik naar Nederland.
Inmiddels woon ik al 30 jaar in Nederland waar ik mijn passie voor de Spaanse taal en cultuur en mijn talent om kennis over te dragen succesvol heb weten te combineren. Ik ben een ervaren enthousiaste docente Spaans en ik kan me uitmuntend verplaatsen in de behoeftes van mijn cursisten om samen met hen het hele onderwijstraject succesvol te maken.

Voorafgegaan aan mijn jarenlange ervaring als docente Spaans bij verschillende onderwijsinstanties richtte ik in 2009 mijn eigen taalschool in Haarlem op genaamd Español Universal. Het ondernemerschap bleek een nieuwe passie te zijn.
Español Universal is op 19 oktober 2009 door mij opgericht vanuit de overtuiging dat het leren van de Spaanse taal alleen kan slagen als het samen gaat met het eigen maken van de Spaanse cultuur en haar omgangsvormen. Om een zakelijke deal af te sluiten, om eten te bestellen in een restaurant… de omgangsvormen zijn een integraal onderdeel van de taal. Een hoge motivatie en een grote inzet van zowel docent als cursist zijn uiteraard ook een vereiste voor de gunstige afloop van elke taalcursus.

Op 19 oktober 2023 bestond mijn Spaanse taalschool Español Universal precies 14 jaar. Dat was een moment om dankbaar terug te kijken naar het verleden, om trots te kijken naar het heden en om naar een enerverende toekomst te kijken. Español Universal is groot geworden in Haarlem door juist klein te willen blijven en door trouw te zijn aan haar persoonlijke en creatieve benadering van leren. Ik wil graag mijn dankbaarheid uiten naar al die honderden mensen met wie ik mijn passie voor de Spaanse taal en cultuur heb mogen delen afgelopen 14 jaar Spaanse lessen in Haarlem.

Ik heb in Spanje Psychologie en Spaanse Taal- en Letterkunde aan de Universidad de Valencia gestudeerd. In Nederland heb ik op 1998 mijn doctoraalexamen Spaanse Taal- en Letterkunde hoofdrichting Taalkunde Lerarenvariant behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Mijn pedagogische didactische voorbereiding heb ik volbracht bij het Instituut voor de lerarenopleiding te Amsterdam.

Tijdens en na mijn studie in Nederland heb ik bij diverse taalinstituten lesgegeven waar ik in de afgelopen 30 jaar ervaring heb opgedaan in het geven van verschillende soorten cursussen Spaans op zeer gevarieerde niveaus: privélessen, groepslessen, intensieve cursussen, conversatiecursussen, bedrijfstrainingen en kinderlessen. Wat betreft de bedrijfstrainingen beschik ik over ruime ervaring in de volgende branches: modesector, voedingssector, telecommunicatiesector, transportsector, luchtvaartsector, sector techniek, bloemensector en AGF-sector. Ik heb ook Spaanse lessen verzorgd op Basisscholen, Middelbare scholen, mbo-scholen en Hbo-scholen.

Ik kijk er naar uit om je te mogen begeleiden in de wereld van de Spaanse taal en cultuur!

View Debora Lopez Rodriguez's profile on LinkedIn