fbpx
Cursus Spaans in Haarlem

De docente

Het gezicht achter Español Universal.

Español Universal is op 19 oktober 2009 opgericht door Débora López Rodríguez.

Powershoot (142) kleinMijn naam is Débora López Rodríguez, ik ben in Spanje geboren en woon sinds 1993 in Nederland waar ik al 25 jaar Spaanse les aan Nederlanders geef. Ik ben een ervaren enthousiaste docente Spaans en ik kan me uitmuntend verplaatsen in de behoeftes van mijn cursisten om samen met hen het hele onderwijstraject succesvol te maken. Español Universal is door mij opgericht vanuit de overtuiging dat het leren van de Spaanse taal alleen kan slagen als het samen gaat met het eigen maken van de Spaanse cultuur en haar omgangsvormen. Om een zakelijke deal af te sluiten, om eten te bestellen in een restaurant… de omgangsvormen zijn een integraal onderdeel van de taal. Een hoge motivatie en een grote inzet van zowel docent als cursist zijn uiteraard ook een vereiste voor de gunstige afloop van elke taalcursus.

Ik heb in Spanje Psychologie en Spaanse Taal- en Letterkunde aan de Universidad de Valencia gestudeerd. In Nederland heb ik op 1998 mijn doctoraal examen Spaanse Taal- en Letterkunde hoofdrichting Taalkunde Lerarenvariant behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Mijn pedagogische didactische voorbereiding heb ik volbracht bij het Instituut voor de lerarenopleiding te Amsterdam.

Tijdens en na mijn studie in Nederland heb ik bij diverse taalinstituten lesgegeven waar ik in de afgelopen 20 jaar ervaring heb opgedaan in het geven van verschillende soorten cursussen Spaans op zeer gevarieerde niveaus: privé lessen, groepslessen, intensieve cursussen, conversatiecursussen, bedrijfstrainingen en kinderlessen. Wat betreft de bedrijfstrainingen beschik ik over ruime ervaring in de volgende branches: modesector, voedingssector, telecommunicatiesector, transportsector, luchtvaartsector, sector techniek, bloemensector en AGF sector.

Ik kijk er naar uit om u te mogen begeleiden in de wereld van de Spaanse taal en cultuur.

View Debora Lopez Rodriguez's profile on LinkedIn